Gå till innehåll

Dagbok för installationen för NÄ

28 februari, fick gå igenom tidningssidorna då dom inte länkats rätt. Gjorde tre sidor med index, på kategori, på inlägg och på taggar.
27 februari, efter lite strul så är vi i dag uppe efter bytt namnserver.
1 februari kom vi inte in längre p g a att den tillfälliga adressan togs bort.
31 januari  Lagt upp stadgarna för historiken. Och sidan introduktion.
16 januari  Försöker att få så att mobila enheter blir OK, telefoner funkar nu men inte plattor. Har försökt men inte hittat något ännu. Det är menyerna som inte fungerar där. Har löst det med två tillägg Så både iPad och mobiler fungera vad jag kan se. Testa gärna!
14 januari Thomas och jag går igenom kategorier. Lade till artiklar om förhistoria och jazz som jag missat.
8 januari Lagt upp nya kalenderuppgifter. Bytt logga till tre radiga.
7 januari Var på KB i dag och lånade en ritning på förslag på stadsplan från 1930.
3 januari Har fått listan och gått igenom och rätta det mesta tror jag.
28 december Thomas och jag gick igen lite, fixade tidningen 2010 som inte fans med i listan ska ha TAG pdf_tidningen. Lade om sorteringen från 2009 och ner ska hitta koden för omvänd sortering. Årsinläggen med pdf-tidningar fungerar inte just nu. Någon ändring i säkerheten pdf måste ligga på samma sida som filerna. Vi måste gå igenom det när vi är i drift och se till länkarna. Thomas ska gå igenom kulturmiljögruppen och se att det blev rätt där.
9 oktober Fick ordning på pdf-arkivet, blev inte så tungt att ladda med flikar och en överrubrik och med "more" Saknar nu 2016-18 görs på samma sätt.
11 september Ändrat tema till Kvarken då den andra fick för stora typsnitt i sidan.
19 juni Ändrat lite på Newsletter, lagt till ett tillägg för pdf-visning och börjat lägga in 2009 och 2010 års nummer. Lagga upp ett inlägg med 2009 års nummer, pdf'erna är stora så det blir lite för tungt att vissa alla på en sida, får kanske dela upp på flera sidor, kanske idé att köpa PRO versionen för 20$ då man kan styra med vad som visas.
16-17 juni
Lagga in artiklar under Trädgård och området. Installerat tilläg "Count of day" se längs ner på inlägget. Installerade tillägg för Nyhetsbrev (The Newsletter), vi får testa det senare har inte fungerande e-post förrän vi flyttat på riktigt.
15 juni
Har gjort fler bildspel under fliken Småstuga. Gått igenom Instruktionsboken där det saknas några sidor vad jag kan se. Lagt upp texter/bilder under fliken Området.
14 juni
Bytt tema till Tiny Framework då jag inte tyckte om hur inägg på sidor visades blev bra. Får se hur detta verkar. Verkar rätt bra tycker jag.  Jag kommer kanske att testa Atahualpa som har många möjligheter att skruva på.
13 juni
Lagt in fler inlägg som hör till Trädgårdsstaden, är inte så nöjd med temat, ska kolla på några andra i WirtuelBox med en kopia på innehållet.12 juni
Lagt in inlägg för sidorna om Trädgårdsstaden, installerade Master Slider för bildspel började med Typritningar 1930-39 lade till Typ 2 och 3 från boken SMÅA 1933. Gjorde en "Post in Page" för kategori på sidan Grannsamverkan (vilket gör att alla inlägg med kategori "Grannsamverkan" hamnar där). Kommer att göra så på flera ställen.
4 juni
Fler menyer och börjat med "Post on Page" och lagt till denna under sida Bygga och renovera och lagt in inläggen med dessa texter direkt från gamla sidan. Köran Kraftkällan hittar jag inget om och i Slottet är dom inte nu i alla fall. Det finns liknade sidor under "Norra Ängby i dag" och det som finns under "Kulturmiljögruppen" ska vi renodla eller ha dubbletter? Jag är bortrest en vecka så det händer kanske inte så mycket till den 11. Färg i huvudet #8A2D2A.
3 juni.
Lagt till några menyer, tittat på en pluggin "Post on Page" för att kunna lägga in inlägg på sidor, och lagt upp några inlägg för detta, har även börjat med taggar och kategorier.
1 juni.
Fortsatt lägga upp menyer för Kuhturmiljögruppen, och kalenderaktiviteter. Lägger till länkar och uppdaterar länkarna då många var fel.
31 maj.
Bytte till svenska, rättade formatet för datum och tid, och lade upp Thomas som admin. Bytte bild till tomater, började lägga upp menyer under styrelsen. Lade upp Lotta som medarbetare. Och installerade The Events Calendar.
30 maj.
Installerade WordPress från cPanelen, blev något fel då jag hamnade på den gamla sidan, fick hjälp av kundtjänst och vi gjorde om installationen.

Samling av installerade Tillägg per 20190116:

  1. Count Per Day
  2. Link Manager
  3. Master Slider
  4. PDF embedder
  5. Post in Page
  6. Shortcodes Ultimate
  7. Simple Lightbox
  8. The Event Calendar
  9. WPtouch
  10. Black Studio Touch Dropdown Menu

__________________

Antal lästa gånger: 56