Gå till innehåll

Stadsplan

Vägnätet i Norra Ängby har haft småstaden som utgångspunkt.

Vägarna är relativt smala och de har ofta en avsiktlig kurvform för att ge en småskalig bild. Beckombergavägen och Bolmsövägen är exempel på hur man har lagt gatan i en kurva utan att naturförhållandena anger att sträckningen behöver ligga så.

Beckombergavägen mot Ängby torg.

Vidare har Ängby torg lagts mitt i området med butikslängor och lägenheter ovanpå i likhet med småstadens torg. Islandstorget och Ängbyplan var avsedda att fungera på liknande sätt, men Ängbyplan blev aldrig färdigställd med mer än en butikslänga. Man kan tydligt se att Norra Ängby är en fortsättning på sättet att bygga på som man har gjort i Smedslätten, Höglandet och Ålsten.

Senast uppdaterad 21 augusti 2014
__________________

Antal lästa gånger: 76