Gå till innehåll

Uppskjutet: Ola Jennersten – kommer på årsmötet.

Styrelsen har beslutat att ställa in årsmötet i Norra Ängby Trädgårdsstadsförening, och orsaken är det rådande läget med coronaviruset i Sverige och Folkhälsomyndighetens instruktioner för att minska smittrisken. Med största sannolikhet kommer årsmötet inte att hållas förrän efter sommaren, och vi återkommer med närmare information om det vid ett senare tillfälle.Föreningen har ytterligare arrangemang under våren som är inställt och det är ÄngbyStafesten. Övriga får vi återkomma till när vi närmar oss tidpunkten.

Så gör du din trädgård till ett litet paradis!

Ola Jennersten är en passionerad naturvän i stort som smått och expert på biologisk mångfald, tigerfrågor och internationell naturvård. Han är docent i zooekologi och välkänd från radio och TV. 

Ola Jennersten är en expert på biologisk mångfald och en välkänd naturvårdspofil som arbetar över hela världen. På årsmötet berättar Ola om hur du kan göra din trädgård till ett litet paradis för fåglar, blommor och nyttiga insekter.

Ola har tidigare arbetat som forskare på Institutionen för zooekologi på Uppsala universitet. Sedan drygt 30 år arbetar Ola som naturvårdsexpert på Världsnatur­fonden WWF med såväl internationell naturvård som med blomstrande naturbetesmarker och värdefulla biosfär­områden här hemma i Sverige.

Mot bakgrund av sitt internationella arbete med hotade arter, har han skrivit två uppmärksammade böcker om illegal arthandel, den handel som hotar världens bestånd av tigrar, noshörningar och elefanter i det vilda.

På vårt årsmöte kommer Ola Jennersten att berätta om vår värdefulla svenska natur och dess biologiska mångfald.

Även den minsta lilla blomma och minsta lilla insekt har sin plats i naturens geniala biologiska mångfald.

Hur kan din trädgård eller balkong bli ett litet paradis för fåglar, blommor och insekter – och för dig? 

Det berättar Ola om, och du får veta vilka blommor och växter som de betydelse­fulla pollinatörerna – bin, humlor, fjärilar och många andra insekter – allra helst vill ha. 

Din belöning blir att livet vänder, mångfalden kommer tillbaka, du får massor av blommor och frukt på träd och buskar och kan känna dig nöjd med att vara med på resan mot en rik biologisk mångfald.

Välkommen till ett givande och spännande årsmöte med vår gäst Ola Jennersten!

Här finns lite mer information om honom.
Källa: Ola Jennersten - Världsnaturfonden WWF