ÄngbyStaFesten – trerättersmiddag under gemytliga former i Norra Ängby

Äta lördagmiddag hemma eller hos grannarna? Varför välja når du kan få båda två samma kväll, den 14 april? Då är det dags för ÄngbyStaFesten igen.

Gör slag i saken och skicka in din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.,  helst redan idag, dock senast 17 mars. Ange ditt och din kompanjons namn, bostadsadressen och om ni har allergier e d som kocken måste ta hänsyn till. Kom också ihåg att reservera kvällen den 14 april in din kalender.

Så här går det till:

Din egen insats är att bjuda sex personer på antingen förrätt, varmrätt eller dessert. Den rätt du blir tilldelad att förbereda och tillreda kommer att avnjutas av dig, din partner eller kompis och fyra gäster i ditt hem. Övriga rätter blir du bjuden på hos vänliga Norra Ängbybor.

Vilka kan vara med? Vem som helst som är vuxen och boende i Norra Ängby och tycker det ska bli inspirerande att ta emot fyra gäster på antingen, förrätt, varmrätt eller dessert. Konceptet bygger på att man anmäler sig parvis. Så, snacka ihop dig med din partner, granne eller kompis och anmäl dig redan nu.

En dryg vecka före ÄngbyStaFesten kommer du att få ett meddelande om vilken rätt du har blivit tilldelad, så att du har lite tid att fundera ut något smarrigt att bjuda på.

Om du t ex skulle bli tilldelad att förbereda varmrätt ser din kväll den 14 april ut ungefär så här: Du beger dig till en granne i Norra Ängby till kl 18, där du kommer att träffa fem Norra Ängbybor och bli bjuden på fördrink och förrätt. Kl 19 sprättar ni vid förrättsbordet upp ett kuvert, i vilket det finns information om vart var och en vid bordet ska bege sig för att äta varmrätt. Eftersom du själv ska bjuda på varmrätt, kommer du då att finna att du ska gå hem till dig själv och ta med dig en av deltagarna vid förrättsbordet. Väl hemma kommer ni att sammanstråla med din kompanjon och tre gäster till, och du vet i förväg inte vilka. Kl 21 sprättar ni vid varmrättsbordet upp ett kuvert, i vilket det finns information om vart var och en vid bordet ska bege sig föratt äta dessert.

u och en person till vid varmrättsbordet, kommer tillsammans att gå hem till någon Norraängbybo, där ni kommer att träffa ytterligare fyra Norra Ängbybor, som ni ska äta dessert tillsammans med. När desserten och kaffe/avec är inmundigade beger ni er allihop till Astrids kök vid Ängbyplan, dit alla deltagare i ÄngbyStaFesten kommer för en gemensam avrundning på kvällen.

Visst vill du vara med? Gör slag i saken och skicka in din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., helst redan idag, dock senast 17 mars. Ange ditt och din kompanjons namn, bostadsadressen och om ni har allergier e d som kocken måste ta hänsyn till. Kom också ihåg att reservera kvällen den 14 april in din kalender.