Gå till innehåll

Dr. John Campbell om Corona Virus (COVID-19) mm

Här är en Engelsk läkare som har en hel rad med videor om hur COVID-19 verkar och var man bör tänka på för att skydda sig och skydda andra om detta sprider sig mer än det redan gjort.
Detta är video med många bra tipps om vad att tänka på med hygien.

På sin Youtube kanal har han många videor om många ämnen inom virologi.

Källa: Dr. John Campbell - YouTube

En annan som också har en mycket bra uppdatering om det globala läget är Chris Martenson på Peak Prosperity. Denna länk så kommer man till det senaste som rör Corona viruset.

Vill man ha en djupare uppdatering så finns det en Podcast från This week in virology där forskare tar upp virus i allmänhet och just nu denna "Coronavirus SARS-CoV-2 and COVID-19 update" och "Coronavirus update – it could be bad". Denna TWiV är intressant i första timmen om vad man vet om viruset, någon vecka gammal.

I höstas så hade Johns Hopkins Center for Health Security ett realistiskt "spel" kallat Event 201 som gick ut på en pandemi och vad som händer under "spelets" gång. I videon så sammanfattas dagen. Det är lite kusligt hur utfallet blir här.

Uppdaterat den 7 mars: Hittade den film som förklarar hur viruset fungera inne i cellen. Det är en intressant kanal och följa.

Uppdaterat den 10 mars: Denna video från Chris så finns några intressanta passager. Vad som krävs för att få skydd av andra som är immuna, exponentiell tillväxt, och hur tvål förstör viruset.

Den viktigaste faktorn nu är faktiskt att stanna hemma. Så att inte sjukvården blir överbelastad.

Uppdaterat den 19 mars: Jag tror inget kommer att återgå till det som förut var "normalt" detta kommer att förändra samhället radikalt. Här är en video från Chris och ett samtal med Dr. Peter Boghossian som har skrivit en bok om svåra samtal How To Have Impossible Conversations.