Gå till innehåll

Kalendervinnare genom åren

Varje år utses en vinnare av fototävlingen i Norra Ängby. Vinnaren får ha omslaget på årets Ängbykalender och sin månadsbild. Första priset är ett presentkort på 1000 kr för fotoprylar eller en fotokurs.

Vinnare genom åren ser du i bildspelet nedan.

[masterslider id="13"]

2011 var det ingen tävling, utan det var en fotograf som gjorde hela kalendern; Doris Belling.
Året därpå beslöt styrelsen att utlysa en fototävling för att få fler fotografer och få flera att fotografera i Norra Ängby. Och trädgårdsstadsföreningen har genom åren fått in så många och fina bilder från Norra Ängby. Så det räcker till en fantastisk fotobok om Norra Ängby...
Under många år arbetade en fotojury och utsåg vinnarbilden till kalendern. Årets kalendervinnare utsågs av redaktionskommitten. Bilderna kommer anonymt så att man inte skall se vem som tagit bilden. Styrelsen införde också regeln att fotograf får inte har fler än två bilder i kalendern. 2019 startade styrelsen grundkurser i foto och bildbearbetning med fotograf Anna Kagebeck. Något som varit mycket populärt. Årets digitala grundkurs Fota med mobilen, är redan fullsatt med reservlista. Fotokurserna har resulterat i en aktiv Facebook grupp; Foto i Norra Ängby, som även den leds av Anna Kagebeck. Här lägger medlemmarna upp foton och får återkoppling.Och flera gånger per år ordnas temaveckor i foto, där gruppens fotografer får lägga upp bilde,r med olika teman under veckans alla dagar. Fotograf Anna Kagebeck leder även FB-gruppen. Allt sker sedan Coronas utbrott digitalt.

Så passa på och vara med i vår fotogemenskap. Gå en fotokurs och lär dig lite bildbearbetning. Motiven i Norra Ängby är oändliga.
Styrelsen= Styrelsen i Norra Ängby Trädgårdsstadsförening