Gå till innehåll

Inköp av tjänster – ett svårt val

Denna artikel har tillkommit då det till styrelsen kommit in förfrågningar om huruvida ett företag är seriöst eller inte. Vad kan föreningen göra inom detta område för sina medlemmar

I ett nyligen inkommet fall rörde det telefonförsäljning av VVS-tjänster. Telefonförsäljning är ett område där tyvärr många köpare blir besvikna. Många oseriösa aktörer utnyttjar denna typ av försäljningskanal. Själv vänder jag taggarna utåt mot dessa försäljare om de "måste" göra ett avslut under samtalet. Tillsvidare kommer inte föreningen att upprätta en svart lista på företag. Detta kräver att vi är väl bevandrade i juridikens värld. Däremot kan vi ge tips om hur man kan söka information om företag och där hitta referenser - bra eller dåliga.

Vi vill även uppmuntra våra medlemmar att lämna tips till oss på sätt att få reda på mer om företag som levererar tjänster. Skicka oss gärna ett mejl, se kontakter under föreningen, på era favoritsätt att utröna om ett företag uppfyller era krav.

Olika sätta att söka företagsinformation följer nedan.

Googla på företaget

Att söka på företaget via Google ger oftast många träffar. Bland dessa kan man välja ut de som verkar av intresse för just ditt ärende.

Ask.com - företagsfakta

Via Ask.com med sökord företagsfakta får du fram många olika länkar till

Företagsfakta

Företagsfaktas hemsida kan du söka på information om företaget, styrelsemedlemmar etc. Finns inte företaget registrerat här trots att det utger sig att vara ett aktiebolag borde en varningsklocka ringa.

Frågor att ställa

Vad har företaget för organisationsnummer ? Finns F-skattesedel ? Vem är ansvarig VD ? Hur kan jag nå eller ringa tillbaka till företaget ? Finns det en hemsida ? Finns efterfrågad information på hemsidan ?

Sök på olika konsumenthemsidor

Cint konsumentnytt, Konsumentverket, m.fl. Råd och Rön har en lista med svartlistade företag. Här krävs dock att du är medlem.
__________________

Antal lästa gånger: 146